Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремъци и ролки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремъци и ролки

Здравейте колеги ,след смяната вчера на ремъци и ролки колата взе да работи много по шумно от преди .Днеска е закачих на FES и ми изписва следната грешка ,което ме навява на мисал че не е зацепена правилно .
    Attached Files
    Alfa Romeo 166 2.0 TC

Сам ли си смени ремъка? Ползва ли пети? Изобщо по описаната процедура ли бе извършена смяната?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ремъците ги сменяха в сервиз ,момчетата ползваха и пети
      Alfa Romeo 166 2.0 TC

Comment

Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщение
        Ремъците ги сменяха в сервиз ,момчетата ползваха и пети
        И като са ги сменяли в сервиз сега ти ли ще им оправяш бакиите ?! Карай я пак там, пари са вземали
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Закарах е колата в сервиза ама казват че всичко са направили както трябва .
          Alfa Romeo 166 2.0 TC

Comment

Взимаш си хляб и вода за 3 дена, палатка и газов котлон и им увисваш на врата, ремонтът е направен скоро да си поемат гаранцията Подходи малко по-нагло е моят съвет, щото явно с добро няма да стане.
            sigpic

Comment

Междувременно провери дали не са забравили да включат някой куплунг. И по-конкретно този на разпределителя за вариатора (соленоида)

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:00.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Само не казвай,че си я карал в "Ратола",ако е така нищо ново под слънцето!

Comment

Не колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор . Смени всички ремъци и ролки и като е запалихме имаше едно тракане само когато подадеш газ оказа се ,че ремъка на баланс валовете е хлабав и ролката не може да го опъне и ремъка вибрира и стърже в капака .Майстора предложи да махнем ремъка на баланса и го махнахме ,но колата неми харесва как работи .Колеги ако не е зацепена правилно ще запишели грешка в компа иначе колата пали от раз .Дайте предложения къде мога да е закарам да ревизират направеното от въпросния майстор .
                  Благодаря предварително
                  Alfa Romeo 166 2.0 TC

Comment

Преди време ти писах къде
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Пробвахте ли да сложите стария ремък,и дали пак не може да се опъне.

Comment

Не колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор . Смени всички ремъци и ролки и като е запалихме имаше едно тракане само когато подадеш газ оказа се ,че ремъка на баланс валовете е хлабав и ролката не може да го опъне и ремъка вибрира и стърже в капака .Майстора предложи да махнем ремъка на баланса и го махнахме ,но колата неми харесва как работи .Колеги ако не е зацепена правилно ще запишели грешка в компа иначе колата пали от раз .Дайте предложения къде мога да е закарам да ревизират направеното от въпросния майстор .
                        Благодаря предварително
                        Ами добре, че не е бил хлабав и ангренажния да махне и него обтяжките на туинспарка са на пружина, какво не му харесва на опъването на балансиращия не ми е ясно. На ангренажния ремък също така съм виждал 2-3 коли с необтегнат ремък, просто сложена ролката и пружината въобще не е натегнала, тогава шуми гадно, може и зъб да прехвърли. Ако не прехвърли след 4-5хил км къса ремъка и набива клапани, даже имаше колега във форума с такъв шум дето не му се вярваше, а накрая се оказа точно това
                        sigpic

Comment

Колеги казвайте къде в пловдив да закарам колата ,че не издържам вече .Ако не в понеделник е карам в Динекспрес без туй това искам да хи направя и една диагностика .
                          Благодаря предварително
                          Alfa Romeo 166 2.0 TC

Comment

Не колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор .
                            Извинявай, ама майстора ти виждал ли е туинспарк? Щото аз съм ходил в сервиз за Фиат в Пловдив (не Динекспрес) за ремък и ролки на ТС, а ми казаха да дойда утре, щото днес шефа го нямало, а само той можел да се оправи с тия алфи...

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Преди време ти писах къде
                            Човека ти е казал... Иначе за ремъци и ролки аз ходя в Динекспрес, предимно в стария, до Флавия. Досега не са се дънили... пази,боже!
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

колеги буксата на селеноида е включена ,а що се отнася до майстора и той е алфаджия и си мисля че е виждал TS мотори .Вече взех да си мисля че всичко идва от тъпия ремък които махнахме на баланс валовете
                              Alfa Romeo 166 2.0 TC

Comment

Working...
                              X